Szirmai Panni

TESTESTÜL-LELKESTÜL

TESTESTÜL-LELKESTÜL

„Ha igazán szeretnél, értenél”. Olyan sokszor mondta, hogy elhittem. Tényleg méltatlan vagyok a szerelmére, ha nem tudom így elfogadni. Mert neki így van jól.

Ez természetes. Nem tehet róla, ezt is hányszor elmondta. Már nem vitatkozom, amióta Rozi is velünk van, sok mindent megértettem. Vagy inkább beletörődött a lelkem, ha az eszemmel nem is tudom megérteni.

Az egyik legfontosabb tanítás, hogy el kell fogadnunk egymást. Ő ilyen, kettőt tud egyformán szeretni és kész. Ebből is látszik, hogy nem akármilyen ember a Pista. Nagy természetű, erre mondják. De nem csak arról van szó, ami az ágyban történik. Mindig azt mondja, hogy testestül-lelkestül szeret, nem várhatok tőle ennél többet. Csak hát a Rozit is. Hogy lehet ezt elviselni?

Amikor tavaly nyáron a Vörösvári úti vendéglő teraszán leültünk két kisfröccsel, nem sejtettem, hogy ez lesz belőle. Jó messzire kellett menni a lakótelepről, ezt is ő találta ki. Nehogy feltűnjön ott a környéken valakinek. Kezdettől jól kijöttünk, számíthattunk egymásra. Aztán egyre szorosabb lett a viszony, én úgy kapaszkodtam rá, mint a borostyán a falra. Ezt is ő mondta így. Egyébként egész rendes nő ez a Rozi. Ha eltekintünk attól, hogy ki csal meg kit… Mióta megtudtam, min ment keresztül, már nem tudom gyűlölni. Megváltozott a hangulat, amióta ő is velünk jár ide-oda. Már nem érzem, hogy Pista mindenképp ki akar okosítani engem a dolgokról. Kiegyensúlyozottabb lett a kapcsolat. Hármasban beszélgetünk, lopva csókolózunk, béke van. A lakóteleptől távol legalábbis.

mibe keveredtem

Néha azért álmodozom róla, hogy engem választ. Hogy mégis úgy dönt, csak én kellek neki, egyedül. Mennyire egyszerű lenne minden. De a szívem mélyén tudom, hogy nem így lesz. Végiggondoltam már így és úgy. Hogy én egyedül, ők ketten, mi ketten Pistával, Rozi nélkül… Egyik sem működőképes. Mi hárman már együvé tartozunk, nem tehetünk róla. Még mindig hihetetlen, hogy mibe keveredtem. Egy házasságtörő asszony és egy hűtlen férfi oldalán keresem a helyem… Aztán lassan úgy megszoktam magunkat hárman, hogy már csak így jó.

Persze azon is múlt, hogy a Rozi nem akármilyen nő. Sorsfordító volt, amikor megláttam őket együtt. Vérforraló élmény. Először kijött belőlem az ördög haragja, lázas lettem, azt hittem, ott pusztulok. De valamit átégetett bennem a láz, mert utána mindent másképp láttam. Ha van egy nő, akit a Pista ennyire vadul szeret, azt nekem is szeretnem kell. Ez nem veszteség, hanem nyereség. Így nem osztozom rajta, hanem ketten kétszeres erővel fürdetjük Pistát a szerelemben. És egymást is. Sosem hittem volna magamról, hogy ilyenekre képes leszek… Mintha egy kicsit újjászületnék velük én is. Ezt mondja Pista, meg mostanában Rozi is, hogy újjászületnek mellettem. Szép kis hármas, egyiknek sem jó az eddigi élete, cserélné egy másikra.

kép | Fortepan / Ladinek Viktor