Mentorháló

A Szitakötő Oktatási Program keretében 2014-ben indult el a mentorháló, amelynek tagjai részt vesznek a program pályázataiban, tesztelik az elkészült foglalkozásterveket, segédanyagokat dolgoznak ki és szakmai fórumokon képviselik a Szitakötő Programot. A mentorháló tagok a program Bázisiskoláiban dolgozó pedagógusok.

albertjudit

ALBERT JUDIT

1959-ben született Budapesten, középiskolában egy kiváló tanárától fertőződött meg a környezeti nevelési szemlélettel – holott ez a fogalom akkor még nem is létezett -, s máig hálás érte. Az ELTE TTK biológia-földrajz szakán szerzett középiskolai tanári diplomát, majd ugyanott 1987-ben egyetemi doktori fokozatot biológiából (ökológiából). Tanított szakközépiskolában, gimnáziumban, felnőttképzésben, részt vett magániskola létrehozásában. Programvezetőként dolgozott foglalkoztatási, területfejlesztési, esélyegyenlőségi és önkéntes komplex programok tervezésében, megvalósításában. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesületnek kezdetektől vezetőségi tagja, projektek, tanár továbbképzések tervezője, megvalósítója. A Szitakötő oktatási programban természettudományos foglalkozások tervezése és foglalkozások megtartása a feladata. Két gyermek anyja.

Elérhetőség | judit.albert[kukac]gmail.com

bodnarne

BODNÁRNÉ VARGA MÁRTA

1964-ben született Hajdúnánáson. A Debreceni Tanítóképző Főiskolán, majd a Debreceni Egyetem BTK tehetségfejlesztési szakértő és pedagógia szakán folytatta tanulmányait. Tíz évig volt a helyi városi könyvtár munkatársa. Jelenleg a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolakönyvtárpedagógusa és pályázatíró munkacsoportjának vezetője, a Szitakötő oktatási program intézményi koordinátora. Két gyerek édesanyja.

Elérhetőség | bvmarte[kukac]gmail.com

horgasjudit

HORGAS JUDIT

1974-ben született Budapesten, az ELTE BTK angol szakán diplomázott, ugyanitt doktorált. Dolgozott angoltanárként, fordítóként, szótárszerkesztőként, szakértőként; megbízott előadóként tanított az ELTE BTK-n, szervezett előadás- és vitasorozatot. 1998-tól a Liget olvasószerkesztője, majd szerkesztője. 2008-tól a Szitakötő szerkesztője, az oktatási program vezetője, a tehetséggondozásért felelős szakember. Három gyerek édesanyja.

Elérhetőség | info[kukac]szitakoto.com

horvathiren

HORVÁTH IRÉN

1966-ban született Várpalotán. A győri Apáczai Csere János Tanítóképzőn diplomázott tanítóként, majd a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, Szombathelyen technika tanári diplomát szerzett, a Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatásvezető és pedagógus szakvizsgát tett, majd a Nyugat-magyarországi Egyetemen okleveles technikatanárként diplomázott, oktatás informatikus, KRESZ szakreferens. Jelenleg a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolatechnika tanára, osztályfőnök, az iskola Cukorfelhő bábcsoportjának alapítója és vezetője 25 év óta. 24 éve alapítója és vezetője az iskola környezetvédő szakkörének, munkájukra építve kapta meg az iskola az Örökös Ökoiskola címet 2012-ben, 2013 óta az iskolai Zöld diákönkormányzat vezetője. Sikeresen működteti az általa kiépített iskolai, Technika tehetséggondozó programot. 1994-ben megalapította, majd hat éven keresztül szerkesztette az 5-ös iskolaújságot, ma is rendszeresen publikál. A Balatonfűzfői Hírlap szerkesztője 2011 óta, több mint száz cikket írt iskolájáról. A Technika – életvitel országos szakmódszertani kiadvány főszerkesztője 2014 óta. Iskolájában tízfős Szitakötő munkacsoportot vezet.

Elérhetőség | horvathinci[kukac]freemail.hu

jeneibea

JENEI BEÁTA

1975-ben született Nyírbátorban, a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán diplomázott Debrecenben, 1998-ban. 2006 óta a debreceni Huszár Gál Iskola tanítója. 2009-től vesz részt a Szitakötő programban. Öt gyerek édesanyja.

Elérhetőség | jeneibeata[kukac]gmail.com

kallaimargo

KÁLLAI SÁNDORNÉ MARGÓ

1957-ben született Törökszentmiklóson. Két gyereke van. 1980-ban végzett a Jászberényi Tanítóképző Főiskola rajz-pedagógia szakán. 1995-ben drámajáték-vezető felsőfokú szakképesítést szerzett. 35 éve a Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola pedagógusa. A Szitakötő indulásától tagja az oktatási programnak.

Elérhetőség | j-margo[kukac]freemail.hu

kalman katalin jpg

KÁLMÁN KATALIN

1964-ben született Székesfehérváron. A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán és a Kodolányi János Főiskolán diplomázott. 1987 óta a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola népművelés, történelem és minőségfejlesztés szakos tanára. Az iskolai Ökomunkacsoport vezetője. 1995 óta a Fejér Megyei Honismereti Egyesület elnöke.

Elérhetőség| klmkatalin19[kukac]gmail.com

kovacsmari

KOVÁCS MÁRIA

1968-ban született Debrecenben, a Debreceni Tanítóképző Főiskolán szerzett 1989-ben tanítói és gyógypedagógusi diplomát. Főiskola után Tiszafüreden, a Kossuth Lajos Általános Iskolában kezdett tanítani, ami jelenleg is a munkahelye. 1997-ben a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán német nyelvoktató diplomát szerzett. 2009 óta vesz részt a Szitakötő oktatási programban, majd 2014-től a mentorháló tagja. Két gyerek édesanyja.

Elérhetőség | hakoma[kukac]freemail.hu

kovacsnezsigricsilla

KOVÁCSNÉ ZSIGRI CSILLA

1966-ban született Kunhegyesen. 1987-ben Jászberényben tanítói, majd Szarvason 1988-ban óvodapedagógusi diplomát szerzett. A Szajoli Általános Iskola tantestületének 1987 óta tagja, ahol az Öko munkacsoport vezetőjeként is tevékenykedik. Elsők között csatlakozott a Szitakötő oktatási programhoz és azóta is elkötelezett feladatának tekinti ennek népszerűsítését. Két gyerek édesanyja.

Elérhetőség | csill66[kukac]freemail.hu

nagypeter

NAGY PÉTER

1959-ben, Ózdon született. 1982-ben biológia-technika szakos tanárként diplomázott Nyíregyházán, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. A fóti Németh Kálmán Általános Iskola és A.M.I. tanára, ami első munkahelye. Technikát, biológiát, természetismeretet és erkölcstant tanít, természetjáró és elsősegélynyújtó szakkört vezet. A Szitakötő Oktatási Programban annak indulása óta részt vesz. Három felnőtt gyereke van.

Elérhetősége | m.peti.nagy[kukac]gmail.com

somoskoine

SOMOSKŐINÉ VÉNINGER ÉVA

1966-ban született Székesfehérváron. Óvónői és tanítói képesítéssel is rendelkezik. Tanulmányait az Apáczai Csere János Tanítóképzőben és az Eszterházy Károly Főiskolán végezte. A Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájában dolgozik 1991 óta. Jelenleg harmadik évfolyamosokat tanít és mellette gyermekvédelmi koordinátori és könyvtárosi feladatokat is ellát. A Szitakötő programban 2010 óta vesz részt, három éve a pedagógusok fejlesztő csapatát irányítja. Három gyermek édesanyja.

Elérhetősége | eva.somoskoi[kukac]gmail.com

trosztmerklara

TROSZTMÉR KLÁRA

1959-ben született, 1981-ben kapta meg oklevelét az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán. Azóta tanít a Móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolában. 2003–ban közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú szakképzettséget szerzett. 10 évig az alsós munkaközösséget vezette. 1994-ben megszervezte az iskola első erdei iskoláját, amely szervesen beépült az iskola környezetnevelési programjába. A Szitakötő oktatási program résztvevője a program indulásától.

Elérhetőség | trosztmerklara[kukac]freemail.hu

victor andras

VICTOR ANDRÁS

1943-ban született Tahiban, de mindig Budapesten élt. Biológia-kémia szakos tanári diplomáját az ELTE TTK-n szerezte 1967-ben, majd ezt követően különböző típusú iskolákban tanított. Néhány évig az Országos Pedagógiai Intézetben az általános iskolai kémiatanítás gondozása volt a feladata. 1977-től 2004-es nyugdíjazásáig kémia-szakos tanárjelölteket tanított az ELTE-n. Egyetemi doktori fokozatát 1971-ben biológiából, PhD fokozatát 1997-ben neveléstudományból szerezte. Mindkettőt az ELTE-n. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület egyik megalapítója, több ciklusban elnöke, végül tiszteletbeli elnöke. A Liget és a Szitakötő folyóiratnak természettudományi témákban tanácsadója, s e mellett gyakori szerzője. Publikációinak száma meghaladja a 200-at. Három gyermek apja és tizenhárom unoka nagyapja.

Elérhetőség | victor.andras[kukac]gmail.com

zalavari

ZALAVÁRI KATALIN

1954-ben született. 1978-ban a Pécsi Tanárképző Főiskolán végzett biológia-földrajz szakos tanárként, 1983-ban az ELTE BTK-n pedagógia szakos előadó diplomát szerzett. Dolgozott a pécsi Gyermek és Ifjúságvédelmi Intézetben, vezetett napközi otthont, volt napközis nevelő és 2007 óta a pécsi Városközponti Iskola Mezőszél utcai Általános Iskolájában tanít.

Elérhetőség | zalavarikat[kukac]gmail.com