Makó Ágnes

CSAK ÚGY

CSAK ÚGY

Miért?

Nem tudjuk. Eddig semmi gond nem volt vele. Kifejezetten csendes. Az osztályban elkülönül. Magányos farkas típus. A jegyei nem romlottak. Elsőtől kitűnő. Magatartása kitűnő. Nem volt előzmény. Rendezett családi hátterű.

Miért?

Nem tudjuk. Nem beszél róla. Amúgy sem szokott az iskoláról beszélni. Semmi oka nem volt rá. Itthon mindent megkap. Kicsit zárkózott. Jól tanul. A tanárok elégedettek vele. Nem iszik, nem drogozik. Rendes gyerek. Nem jár el sehova. Nem mászkál lányok után. Orvosira készül. Itthon minden rendben. Nem szoktunk veszekedni.

Miért?

A tinédzserkori személyiségfejlődés együtt járhat identitáskrízissel. Ha ez beszűküléssel, elszigetelődéssel vagy önbizalomvesztéssel, szorongással, esetleg dezorientáltsággal, kilátástalanság-érzéssel is összekapcsolódik, gátolt, önmaga ellen irányuló agresszió alakulhat ki. A multifaktoriális eseménytér rizikófaktorai emellett a kezeletlen mentális, pszichés és pszichoszomatikus betegségek, a negatív életesemények, a kortárskonfliktusok, valamint a neuroanatómiai és biomarker elváltozások is.

Miért?

Az épület központi lépcsőházának lapostetőre vezető ajtaja nyitott állapotban volt a vizsgált időpontban. Az edzett acél biztonsági lakatot az ajtó mellett találták meg kollégáink. Az intézmény gondnokának kihallgatása során tudomásunkra jutott, hogy folyó hó másodikától a tetőn található vízelvezető rendszer karbantartási munkálatai folynak, melyek elvégzésének időtartamára a tetőre vezető ajtót, a munkálatokat végzők szabad mozgását biztosítandó, nyitva tartják. Az intézmény vezetőjének kihallgatása folyamatban van.

vecteezy ai generated abstract concept of different personalities 35968635

Miért?

Mert ő ilyen bonyolult, ilyen érzékeny lélek. Meg kurva nehéz időszaka van. Meg basztatták.

Miért?

Csak úgy. Mert poén. Vicces, amikor vörös lesz a feje. Mert mindig egyedül ül. Mert gáz ruhákban jár. Mert stréberállat. Mert nem érdekli a foci. Mert zongorázni tanul. Mert miatta kaptunk gólt. Mert irritáló a pofája. Mert sípoló a hangja. Mert zsíros a haja. Mert az apja egy idióta pöcs. Mert nyomi szemüveges. Mert nem súgott fizikán. Mert osztálykiránduláson hányt. Mert nem mer előttünk átöltözni.

Miért?

Csak úgy. Mert elegem van. Mert mindenki utál. Mert T. utál. Mert A. mindig beszól. Mert R. kiröhögte a hajamat. Mert A. a falhoz nyomott és megütött. Mert A. leöntötte a füzetemet. Mert V. és K. kiröhögte, ahogy futok. Mert T. nem szól hozzám három hete. Mert T. most A-val jár. Mert négyes lett a fizika. Mert még két év az egyetemig. Mert ronda vagyok. Mert túl sovány vagyok. Mert soha nem néz rám senki. Mert soha nem lesz senkim. Mert nem visznek át másik suliba. Mert semminek nincs értelme. Mert máshogy soha nem lesz vége.

kép | vecteezy.com