A szerk.

GYAKORNOKOT KERESÜNK!

GYAKORNOKOT KERESÜNK!

A Liget Műhely Alapítvány gyakornokokat keres, akik aktívan részt vennének az alapítvány munkájában.

Mester- vagy PhD-képzésben résztvevő vagy 2017/18-ban diplomázott fiatalok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a kortárs irodalom és az alternatív pedagógia, jó az íráskészségük, biztos a helyesírásuk és szeretnek olvasni. Folyamatos budapesti tartózkodás nem szükséges, de a számítógép-használat és internet-hozzáférés nélkülözhetetlen.

A jelentkezőktől első körben önéletrajzot, motivációs levelet és max. 1000 szavas saját írást várunk, ami lehet szépirodalmi mű(részlet), cikk, esszérészlet, fordítás vagy bármilyen szöveg, amivel nyelvi készségüket bemutatják.

második körben személyes találkozásra hívjuk a kiválasztott jelölteket, a harmadik körben konkrét munkával bízzuk meg.

A kiválasztott gyakornokok hat hónapon át részt vehetnek a Liget és Szitakötő folyóiratokban megjelenő írások szerkesztésében, korrigálásában, az országos oktatási program pedagógusképzéseiben és gyerekfoglalkozásain, a beérkező pályázatok elbírálásában, honlapszerkesztésben, pályázatok írásában és elszámolásában, és módjuk lesz elsajátítani a szerkesztőségi munka alapjait.

A heti rendszerességű, várhatóan novembertől februárig tartó, 12 alkalomból álló, hétfőnként 16.00-tól 17.30-ig tartó felkészítő szeminárium után a munkavégzés és kapcsolattartás legnagyobb része elektronikus úton történik.

A képzés helyszíne a szerkesztőség: 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6/B, 7-es kapucsengő

A gyakornokok az elvégzett munka mennyisége és minősége alapján megállapított ösztöndíjban részesülnek.

A jelentkezéseket 2018. október 22-ig várjuk emailben: info[kukac]ligetmuhely.com

kép | shutterstock.com