Kapitány Máté

TESTŐR

TESTŐR

1. GUBÓZÓDÓ

Menj már odébb kicsit, mondom neki, nem férek el melletted. Dünnyög valamit, és tessék-lássék arrébb húzza a hátát. Mintha ezzel sokat segítene. Próbálom a lábamat kinyújtani, de sehogy sem megy. Hallunk valami távoli morgást, aztán egyszeriben édes íz tölti meg a teret. Na, erre jól felpörög, mocorog és forog, mint egy búgócsiga. Nyughass már, az ég áldjon meg, förmedek rá, de észreveszem, hogy az én lábam is úgy rugózik, mintha futni akarnék. Na, most szépen mutatja magát mindkét csöppség, szól odakintről egy mély hang. Csodálatos dolog ez a 4D ultrahang, halljuk anyánk hangját. Apánk lelkesen helyesel.

 

2. KIABÁLÓ

A bántó fény, a hangzavar, a hideg műszerek hatására, bevallom, én is üvöltök. Ő is torkaszakadtából ordít. Úgy látszik, nekem kell példát mutatnom, gondolom, és abbahagyom a kiabálást. Erre persze ő is elhallgat. Sóhajtok egy nagyot. Na, szép, tehát leosztottuk a lapokat.

3. UTÁNOZGATÓ

Sajnos, pontosan olyan, mint én. Jó, az a szüleink döntése, hogy a ruháink is egyformák. (Persze, értem, ne irigykedjünk egymásra). De ő még utánoz is! Esküszöm, a kanalat is ugyanúgy fogja. Ugyanakkor kakil, mint én. Ugyanakkor lesz náthás. Ez hatalmas felelősség nekem.

4. VESZEKEDŐ

Kitalálta, hogy önállósodni akar. Egyre többet veszekszünk, egyre többször lökdös. Van, hogy lesből támad. Beíratták karatézni. Én nem vagyok verekedős, ő meg vadember! Vicsorog is!

 

5. GYŰLÖLKÖDŐ

Nem hinném, hogy jó ötlet volt ugyanabba az osztályba tenni minket. Néha úgy érzem, ő a legnagyobb ellenségem. Mostanában lejáratna a többiek és a tanárok előtt. Hangoskodik és nem tanul. A magatartása négyes. Helyette szégyenkezem.

(A folytatás a 2017/37 számban olvasható.)

Kapcsolódó segédanyagok: