Draskovics Mariann

SZOBAFOGSÁGNAPLÓ

2014/28

SZOBAFOGSÁGNAPLÓ

Ma vagyok hetvenhetedszer szobafogságban, amióta a Harangvirág (Ede bácsi szerint Heringvilág) Lakóparkba költöztünk. Az előbb számoltam össze.

Anyu megkért, vegyek szendvicsnek valót az útra, mert holnap kora reggel indulok edzőtáborba. Meg is vettem mindent, de útközben összetalálkoztam Zsoltival, és feljött hozzánk. Együtt kentük a szendvicseket, aztán a konyhaszekrényből előkerültek az elkobzott pingponglabdáim, és egy kicsit célba dobáltunk anyu nagy vázájába. Ebből nem is lett volna baj, de kint maradt minden ennivaló a pulton, mire anyu hazaérkezett. Zsoltit rögtön hazaküldte, velem meg veszekedett, hogy minden megromlik a nagy melegben, még ezt sem lehet rám bízni, és el sem hiszi, hogy tizenegy éves vagyok.

Már épp kezdett belelendülni, amikor megjött apu. Ő még hangosabban kiabált, hogy már megint disznóólba jön haza, és szeretne egyszer úgy beesni a munkából, hogy nem miattam áll itthon a bál, és mikor lesz már végre szeptember. (Szerencsére sokára, de ezt nem mertem mondani.)

Apu azt is mondta, hogy nem mehetek edzőtáborba, aminek nagyon megörültem, de anyu ijedten rázta a fejét:

– Azt akarod, hogy egy teljes hétig itthon legyen?

Úgyhogy szokás szerint szobafogság lett a vége.

Apu azt hiszi, most épp elgondolkodom a viselkedésemen, anyu meg hogy az edzőtáborra csomagolok, de én inkább kimenekültem az erkélyre. Zsolti persze már várt a sajátjukon. Elújságoltam neki a nagy hírt (hetvenhetedik szobafogság!), csak úgy sárgult az irigységtől. Ede bácsi is gratulált.

Az erkélyük szinte összeér a miénkkel, és a felesége sokszor kiküldi őt „gondolkodni”, szóval tiszteletbeli tagja a csapatunknak. Kivételesen Flóra is otthon van, pedig neki egész nyáron angolra és balettra kell járnia. Meg sakkra. Annak ellenére, hogy lány, egész normális. Meg is beszéltük az esti ünneplést. Hetvenhét vízzel töltött lufival rendezünk célba dobó bajnokságot az erkélyekről! Flóra, Zsolti és Ede bácsi már töltik a lufikat, és nemsokára én is beszállok.

Csak anyuék meg ne tudják.

Kapcsolódó segédanyagok: