A szerk.

SZITAKÖTŐ IRODALMI KALANDTÁBOR 2023

SZITAKÖTŐ IRODALMI KALANDTÁBOR 2023

Életkor: 12 – 18 év között
Helyszín: Ifjúsági szálláshely [8127 Aba, Kisfaludy u. 12.]
Időpont: 2023. augusztus 9-13.

Táborvezetők
Horgas Judit – szerkesztő, tanár
Szabó Attila – író, dramaturg, drámatanár

Táborunkat irodalomkedvelő fiatalok számára hirdetjük. Azoknak, akik nemcsak olvasni szeretnek, de maguk is próbálgatják az írás mesterségét. Akiknek fontos, hogy írásaikat megosszák másokkal, beszélgessenek róluk; játékos formában próbálkozzanak különféle írástechnikákkal. Kalandozunk, beszélgetünk, vitatkozunk, hagyjuk hatni magunkra – magunkat.

Az idei tábor főtémája a TITOK.

A titok az, amit nem mondok el. Vagy nem mondanak el nekem. A titok lappang, settenkedik. Körbehálóz, mellkasunkra telepszik, leblokkol vagy éppen felvillanyoz, izgatottá tesz, meglep. Mert titokból sokféle létezik. Van jó titok, amit várunk, hogy kiderüljön, és rossz titok, amitől rettegünk, hogy napvilágra kerül. Lehetnek rejtélyek, amelyeket ki kell nyomozni. Átkok, amelyeket fel kell tárni. Vannak sorsfordító titkok, nyomasztó titkok, izgalmas meglepetések.

De ne titkolózzunk tovább! Az idei táborban titkokat kutatunk, s ha nem találunk eleget, mi majd írunk olyanokat, amiktől még az ördögök is megnyalják a szájuk szélét!

Fiatalok, tartsatok velünk ezen a titokzatos úton!

Foglalkozások: 

Kreatív írás
Hozzuk ki magunkból a bennünk lévőt! Ismerjük meg a szabályokat, hogy aztán jól áthághassuk őket! A művészeti írást fejlesztő technika a saját véleményre, a nyelvi-stilisztikai választékosságra, a spontaneitás erősítésére helyezi a hangsúlyt. A világ szavakból áll – s nekünk nincs más dolgunk, mint a szavakat egymás után rakni, és írni egy mindig új világot.

Kalandozás
Hogy ne csak az agyunkat és a szánkat mozgassuk, és megismerkedjünk egymással, minden napra tervezünk mókás ügyességi játékokat, és sok-sok nevetést.

Verselemzés, meseelemzés 
Írástechnikai, módszertani elemzésekkel, stílusok, műfajok bemutatásával dolgozunk, általában konkrét szövegeket használva. Előtérben a kortárs irodalom! A véleményformálás mellett a dramaturgiai szerkezetek felismerése, a szókincsbővítés és a stílusgyakorlat a legfontosabb.

Láss, ne csak nézz! 
Azaz miről ír a költő, író? Hogyan választ témát? Hogyan választja a téma őt? Beszélgetés a földön heverő témákról, a minket érdeklő témákról, a verssé, novellává, mesévé váló témákról. Nézzünk körül! Ki mire kíváncsi a környezetéből? Mit tud művé formálni?

A tábort szervező Liget Műhely Alapítvány Akkreditált Kiváló Tehetségpont.

A tábor ára teljes ellátással, napi ötszöri étkezéssel 45 000 Ft.

Mi főzünk magunknak, tehát a tábor alatt főzni és takarítani is tanulunk, viszont így minden egyedi igényt, ételallergiát figyelembe tudunk venni. Ezeket kérjük előre jelezni!

Utazás egyénileg.

Jelentkezni az info[kukac]szitakoto.com email-címen lehet.

A tábori költség első részletét, 18 000 Ft-ot 2023. június 16-ig kell befizetni az alábbi számlaszámra:

LIGET MŰHELY ALAPÍTVÁNY
MagNet Bank 16200137-18534788-00000000

Megjegyzésbe kérjük írni: Alapítványi támogatás és a résztvevő neve

Kapcsolódó segédanyagok: