A szerk.

SZITAKÖTŐ IRODALMI KALANDTÁBOR 2020

SZITAKÖTŐ IRODALMI KALANDTÁBOR 2020

A Szitakötő folyóirat irodalmi tábora gyerekeknek

Életkor: 12 – 18 év között
Helyszín: Ifjúsági szálláshely [8127 Aba, Kisfaludy u. 12.]
Időpont: 2020. június 19–23.

Táborvezetők:
Horgas Judit – szerkesztő, tanár
Szabó Attila – író, dramaturg, drámatanár

Táborunkat irodalomkedvelő fiatalok számára hirdetjük. Azoknak, akik nemcsak olvasni szeretnek, de maguk is próbálgatják az írás mesterségét. Akiknek fontos, hogy írásaikat megosszák másokkal, beszélgessenek róluk; játékos formában próbálkozzanak különféle írástechnikákkal. Kalandozunk, beszélgetünk, vitatkozunk, hagyjuk hatni magunkra – magunkat.

Az idei tábor főtémája a MÁGIA.

Életünket átszövik a titkok. Követik a tényeket, mint árnyék a fény útját. Néha beelőzik, néha lemaradnak, néha összezsugorodnak, s gyakran fenyegetően óriásivá nőnek. Az árnyak varázslatos titkokat suttognak, amikbe beleborzonganak a tények. Mert a tények is megváltoztathatóak, befolyásolhatóak egy kis varázslással. És valljuk be, ezek a varázslatok nagyon izgalmasak. Induljunk hát újabb útra, legyen társunk a fondorlat, a bűbáj, a szemfényvesztés!

Foglalkozások:

Kreatív írás
Hozzuk ki magunkból a bennünk lévőt! Ismerjük meg a szabályokat, hogy aztán jól áthághassuk őket! A művészeti írást fejlesztő technika a saját véleményre, a nyelvi-stilisztikai választékosságra, a spontaneitás erősítésére helyezi a hangsúlyt. A világ szavakból áll – s nekünk nincs más dolgunk, mint a szavakat egymás után rakni, és írni egy mindig új világot.

Kalandozás
Hogy ne csak az agyunkat és a szánkat mozgassuk, és megismerkedjünk egymással, minden napra tervezünk kalandtúrát, mókás ügyességi játékokat, és sok-sok nevetést.

Verselemzés, meseelemzés
Írástechnikai, módszertani elemzésekkel, stílusok, műfajok bemutatásával dolgozunk, általában konkrét szövegeket használva. Előtérben a kortárs irodalom! A véleményformálás mellett a dramaturgiai szerkezetek felismerése, a szókincsbővítés és a stílusgyakorlat a legfontosabb.

Láss, ne csak nézz!
Azaz miről ír a költő, író? Hogyan választ témát? Hogyan választja a téma őt? Beszélgetés a földön heverő témákról, a minket érdeklő témákról, a verssé, novellává, mesévé váló témákról. Nézzünk körül! Ki mire kíváncsi a környezetéből? Mit tud művé formálni?

A tábort szervező Liget Műhely Alapítvány Akkreditált Kiváló Tehetségpont.

A tábor ára teljes ellátással, napi ötszöri étkezéssel 32 000 Ft.

Utazás egyénileg vagy Budapestről csoportosan vonattal.

Jelentkezni az [email protected] email-címen lehet.
Mivel sokszoros a túljelentkezés, az emailek beérkezésének sorrendjét vesszük figyelembe.

A tábori költség első részletét, 20 000 Ft-ot legkésőbb 2020. június 8-ig kell befizetni az alábbi számlaszámra:

LIGET MŰHELY ALAPÍTVÁNY
MagNet Bank 16200137-18534788-00000000
(megjegyzésbe: Szitakötő tábor és a résztvevő neve)

kép | shutterstock.com

Kapcsolódó segédanyagok: