A szerk.

RÁZZUK A RONGYOT

RÁZZUK A RONGYOT

Ha elolvastad a folyóirat írásait, már tudod, hogy a bábok éppen olyan sokfélék, mint az emberek: nincs két ugyanolyan. Számtalan anyagból készülhetnek, lehetnek aprók, hogy az ujjadon is elférnek vagy olyan óriásiak, amelyeket csak több ember tud megmozdítani.

Hulladékból és természetes anyagokból is készülhet báb: rongyból, üres műanyag flakonból, gombból, az erdőben talált faágból, gesztenyéből, tobozból, és kartondobozból, maradék textilből készülhet hozzá a bábszínház. Használd a fantáziádat és kíméld a környezetet: próbálj meg olyan bábot készíteni, aminek minden porcikája újrahasznosított anyagból van!

Ha többen összefogtok, és egész bábtársulatot alkottok, már kezdődhet is az előadás!

A bábodat vagy a bábelőadásotokat bemutató fényképeket és a részletes leírást a szerkesztőség postai vagy elektronikus címén 2020. február 7-ig várjuk.

A legügyesebb csoportos munka készítőit a 70 éves Budapest Bábszínház jutalmazza meg: betekintést kaphatnak a bábszínházi kulisszák mögé. Az egyéni nyertesek a PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtárának papírbábszínházát kapják ajándékba.

Kapcsolódó segédanyagok: