A szerk.

LIGETSZÉPE II – ÖKOLÓGIAI OLVASÓKÖNYV

2017/39

LIGETSZÉPE II – ÖKOLÓGIAI OLVASÓKÖNYV

A ligetszépe az embertől bolygatott talajon, vasúti töltések, elhagyott ipartelepek, szemétdombok környékén nő, de megtalálható az ártereken, mezőkön is. Apró, sárga virága szép, olaja gyógyhatású. Gyakori növény, amelyet nem csupán a nyelvjáték kedvéért választottunk kötetünk címadójának, hanem mert jelképezi ember és környezete viszonyát, az együttélés lehetőségét.

A kötetben a Liget és a Szitakötő folyóiratokban megjelent írásokból válogattunk olyan részleteket, amelyek szorosabban kapcsolódnak a társadalom, a természeti és épített környezet témájához. Lapszéli jegyzetek segítik az olvasást és a tájékozódást, az egyes fejezetek végén további gondolkodásra, beszélgetésre ösztönző kérdések találhatók.

Könyvünket ajánljuk a természettudományos tantárgyak iránt érdeklődő gyerekeknek és tanároknak éppúgy, mint a társadalomtudományi kérdésekkel foglalkozóknak. A tematikus fejezetekbe rendezett szemelvények nem csupán ismeretterjesztésre alkalmasak, hanem beszélgetések kiindulópontjaként, például ha arra vagyunk kíváncsiak, személy szerint vagy egy közösség tagjaként mit tehetünk, hogy élhetőbb legyen a környezetünk.

Az olvasókönyv itt megrendelhető.

Kapcsolódó segédanyagok: