Paulon Viktória

CSABÓ MENEDÉKE

CSABÓ MENEDÉKE

Csabó végül egyedül építette meg a légvárat.

De ez nem így kezdődött. Este még úgy volt, hogy hárman építik, és mindenki belead valami fontosat. De ez se este kezdődött, hanem délután, amikor a gyerekek megsértődtek, és el akartak költözni. Vagyis nem el, hanem fel. Gigi mondta, hogy költözzenek a tetőre, Csabó, hogy inkább az égbe, és Szaszka mondta ki, hogy egy légvár kell! Senki sem vallotta be, hogy nem tudja, mi az a légvár, de elismerték, hogy ennél jobb megoldás nem létezik. De persze nem ott kezdődött, hogy megsértődtek, hanem ott, hogy Szaszka azt mondta a villamoson, hogy „ott van a vágytisztító, na ugye, megmondtam!” Csabó erre megpördült, hogy lássa, csakhogy már továbbrobogtak, és nem tudta elolvasni, így megvonta a vállát, és azt felelte, „Nem igaz!”.

De az egész nem itt kezdődött, hanem előző nap, amikor Gigi azt mondta, születésnapjára lovat kap. Csabó megemlítette, hogy nem lehet a harmadik emeleten lovat tartani, a legelő hiánya miatt. Gigi rázta a fejét, mert szerinte a legelő nem annyira fontos. Szaszka azt mondta, hogy az ilyen, nem egészen helyes vágyakat rendbe lehet rakni a vágytisztítóban, ami a körúton van, két villamosmegálló között. Csabó erre csak annyit mondott, „ez világhírű marhaság, ne hidd el!”. Szaszka dühösen ígérte, hogy meg fogja mutatni, láthatja majd Csabó a saját szemével. Gigi a mosodára gondolt, hogy egyszer a sár tényleg kitisztult az overálból, de aggódott, hogy a vágytisztítóban neki kell bemászni a gépbe.

A bizonyítás tehát nem sikerült, Csabó nem olvasta el a feliratot, pedig aznap már az ipszilont is tanulta. Hazaértek, Gigi kérdőn nézett Csabóra, biztos-e már a vágytisztító, és Csabó kijelentette, hogy „nem létezik, a nővérünk feje tele van hülyeséggel”. Szaszkának a „hülyeség” esett rosszul, meg a „tele van” is. A harag a véletlen legjobb barátja, ezt mindenki tudja: Szaszka véletlen leverte az asztalról az autógyárat, aminek csak a teteje hiányzott, és rögtön ezután Csabó véletlenül elszakította Szaszka füzetét, amibe csak önmagát meg a két barátnőjét rajzolja.

(A folytatás a nyári számban olvasható)

Kapcsolódó segédanyagok: