A szerk.

A VÁLTOZÁS ÍZE

A VÁLTOZÁS ÍZE

Ha elolvastad a folyóirat írásait, már tudod, hogy minden változik, csak az a kérdés, hogyan és mennyire. A kisgyerekből felnőtt lesz, és idővel nemcsak a teste, gyakran az ízlése is átalakul. Igaz ez egyes emberekre, de történelmi léptékben is, hiszen a szokások, a hagyományok, a lehetőségek is változnak.

Nézzünk egy konkrét példát: hogy mit eszünk. Manapság egyes éttermeket a világ legtöbb nagyvárosában megtalálhatsz. Szinte ugyanazt a menüt eheted Tokióban, Párizsban, New Yorkban és Budapesten. Persze, ha érdekelnek az új ízek, érdemes inkább a helyi fogásokat megkóstolnod.

De vajon hogyan változott az emberek étkezése az őskortól napjainkig? És vajon milyen lesz száz év múlva?

Rajzold vagy írd le, milyennek képzeled ezt a változást, készíts róla képregényt, szobrot, filmet, színdarabot! Munkádat egyedül, párban, csoportosan vagy akár az egész osztályod közreműködésével megalkothatod.

A pályaműveket a szerkesztőség elektronikus vagy postai címén várjuk 2022. április 4-ig:

Info[kukac]szitakoto.com; 1122 Kissvábhegyi út 4-6/b.

A leggondosabb művek csoportos alkotói a SPECKÓ kültéri, érzékenyítő kalandjátékán vagy budapesti szabadulós játékfoglalkozásán vehetnek részt előre egyeztetett helyszínen és időpontban. A legjobb egyéni munkák alkotói az Enniakarok.hu által felajánlott nyereményeket kapják.

Kapcsolódó segédanyagok: