Kovács Zoltán Tibor

A KELEKÓTYA POSTÁS

A KELEKÓTYA POSTÁS

Történt egyszer, hogy a gonosz boszorkány kedvenc folyóirata, a Boszorkánykonyha helyett a Varázslókert magazint találta a postaládájában.

– Ó, az a kelekótya postás, biztosan összekeverte az újságokat! – mérgelődött horgas orra alatt a boszorkány, és dühösen belelapozott az új magazinba, melynek hasábjain az alábbi címek szerepeltek:

A kerted az elméd, a kerítések a határaid

A gyomok és a negatív gondolatok

Hogyan ültessünk új palántaként pozitív gondolatokat

– Micsoda zagyvaságokat olvasnak ezek a varázslók! – mordult fel a boszorkány. Elővette a varázsseprűjét, majd elrepült a közeli varázsló házához, hogy kicserélje az újságokat.

Ahogy közeledett a házhoz, a postaládában egyből meglátta folyóirata legújabb számát. Csakhogy a varázsló éppen szorgosan gyomlálta értékes és ritka virágú gyógynövényeit, és a boszorkány nem akart találkozni vele. Addig-addig körözött a ház felett, míg a varázsló végre bement a házába, és így sikerült észrevétlenül kicserélnie az újságokat.

A boszorkány hazafelé tartott, hóna alatt kedvenc folyóiratával. Amint a háza fölé ért, meglátta a saját kertjét, és egy pillanatra elszörnyülködött. Telis-tele volt sűrű gazzal, mérgező és szúrós gyomnövényekkel. Jó néhány évszázada nem tartotta rendben a kertjét, mert lefoglalta a különböző boszorkányságok kieszelése. A házába érve belelapozott a folyóiratába, melyben a következő címeket olvasta:

Titkos recept nemesi családok sarjai ellen

Főzet, ami rávesz bárkit bármire

Tökéletes méreg száz méh mézéből

– Lehet, hogy tényleg van összefüggés a gondolataink és a kertünk között? – töprengett a boszorkány. – Hiszen a varázsló is mindig olyan rendezett, akár a kertje! Talán lehetnék jó boszorkány? Tölthetném nyugalomban a maradék három-négy évszázadomat a folyamatos gonoszkodás és átkozódás helyett? De mégse rendelhetem meg ezt a varázslóknak szóló magazint! Mit szólnának a boszorkányklubban! Még a végén kizárnának!

Így morfondírozott magában a boszorkány, majd a folyóirata legújabb számában olvasott recept szerint elkészítette a főzetet, amivel az akaratot lehet irányítani, és a következő héten megitatta a postással.

Attól kezdve a postás a varázsló magazinját mindig a boszorkánynak kézbesítette. A boszorkány figyelmesen elolvasta, majd az éj leple alatt becsúsztatta a varázsló postaládájába.

Kapcsolódó segédanyagok: