A szerk.

A GYÓGYULT COMBCSONT

2020-50

A GYÓGYULT COMBCSONT

Egyszer egy tanítványa megkérdezte a neves embertannal foglalkozó tudóst, Margaret Meadet (ejtsd: míd), hogy szerinte mi a civilizáció legkorábbi jele. Valami olyasféle válaszra számított, hogy az agyagedény, az őrlőkő vagy egy fegyver.

A tudós azonban meglepő választ adott: a gyógyult combcsont. A combcsont a leghosszabb csont az emberi testben, ha eltörik, hat hét alatt forr csak össze. Az állatvilágban egy ilyen törés a halállal egyenlő. A legkorábbi emberi civilizáció jele, hogy volt valaki, aki hat héten át gondoskodott törött csontú társáról, vadászott, gyűjtögetett helyette és megvédte. A civilizáció tehát egyet jelent azzal, hogy tőlünk telhetően segítünk másokon.

Most az egész világban nagy szükség van arra, hogy az emberek összefogjanak, és segítsék egymást. Számtalan okos eszköz is rendelkezésünkre áll, de sokszor elég csak a két kezünket vagy az eszünket használni.

MI AZT TALÁLTUK KI, HOGY…

  • a nyári lapszámot digitális formában juttatjuk el az olvasóinkhoz: issuu.com/liget
  • a régebbi lapszámokból válogatott meséket hangos mese formában tesszük elérhetővé itt: soundcloud.com/liget
  • régi segédanyagokat teszünk elérhetővé a honlapon, amelyek otthon is használhatóak: segedanyag.com

KÜLÖNLEGES PÁLYÁZATOT HIRDETÜNK!

Arra vagyunk kíváncsiak, hogy gyerek és felnőtt olvasóink hogyan segítik a környezetükben élőket.

A hagyományos nyeremények helyett azt tervezzük, hogy minden választ, minden segítőt egy nagy digitális térképen rögzítünk, aminek majd együtt örülhetünk.

Várjuk tehát a szerkesztőség email címére [info(kukac)szitakoto.com] küldött válaszokat névvel, a település megjelölésével és lehetőleg egy jó minőségű fényképpel, amit szintén közzé teszünk.

Kapcsolódó segédanyagok: