Acha Diana Flor

A DUGÓ

A DUGÓ

Nem kell hozzá se eső, se hó, se baleset, elég, ha megnövekszik a forgalom, és máris a dugó kellős közepén találjuk magunkat. Hétköznap reggelenként, amikor a Budapesten élők és a környező települések lakói a munkahelyükre vagy iskolába igyekeznek, több autó van forgalomban, mint amennyit az autóutak áteresztőképessége elbír. Mintha egy kis, konyhai tölcsérbe egyszerre akarnánk belezúdítani egy nagy üveg vizet. Mivel a tölcsér áteresztőképessége állandó, adott idő alatt csak meghatározott vízmennyiség képes átfolyni rajta. A felesleg feltorlódik, és miután a tölcsér kürtője megtelt, a többi víz oldalt kifolyik. Az utakon is csak bizonyos mennyiségű autó tud óránként áthaladni, és ha egyszerre ennél több közlekedik, torlódás alakul ki. Ugyanez történik a délutáni csúcsforgalomban, amikor az emberek a munkaidő után hazamennek.

Csúcsidőben akkor lehetne maximálisan kihasználni az utak áteresztőképességét, ha az autók mindig ugyanolyan követési távolságot tartanának az előttük és a mögöttük lévőhöz képest. Ha az autóvezetők egy része nem nyújtaná meg ezt a távolságot, kevésbé lassulna le a forgalom. Csakhogy a késő délutáni órákban, munkából hazafelé tartva, sokaknak lankadhat a figyelme. Ha valaki nem veszi észre azonnal, hogy zöldre váltott a jelzőlámpa, néhány pillanatra bár, de feltartja a mögötte lévőket. Így picit később indulnak el, mint ahogyan a forgalom diktálná, és ha ez többekkel előfordul, az jelentősen csökkenti a zöld jelzés alatt átjutó autók számát.

Jelzőlámpa nélkül is keletkezhet dugó. Aki sűrű forgalmú, többsávos úton folyamatos sávváltással próbál időt nyerni, megzavarja a forgalom egyenletes tempóját, mert a többiek csak úgy tudják előreengedni, ha fékeznek.

(A folytatás a tavaszi számban olvasható)

Kapcsolódó segédanyagok: