A szerk.

SZITAKÖTŐ ÍRÁSTANFOLYAM 10–18 ÉVESEKNEK

SZITAKÖTŐ ÍRÁSTANFOLYAM 10–18 ÉVESEKNEK

A Liget Műhely Alapítvány írástanfolyamot hirdet 10–18 éveseknek.

Tanfolyamunkat irodalomkedvelő fiatalok számára hirdetjük. Azoknak, akik nemcsak olvasni szeretnek, de maguk is próbálgatják az írás mesterségét. Akiknek fontos, hogy írásaikat megosszák másokkal, beszélgessenek róluk; játékos formában próbálkozzanak különféle írástechnikákkal. Kalandozunk, beszélgetünk, vitatkozunk, hagyjuk hatni magunkra – magunkat.

 

Foglalkozások:

Kreatív írás

Hozzuk ki magunkból a bennünk lévőt! Ismerjük meg a szabályokat, hogy aztán jól áthághassuk őket! A művészeti írást fejlesztő technika a saját véleményre, a nyelvi-stilisztikai választékosságra, a spontaneitás erősítésére helyezi a hangsúlyt. A világ szavakból áll – s nekünk nincs más dolgunk, mint a szavakat egymás után rakni, és írni egy mindig új világot.

Verselemzés, meseelemzés

Írástechnikai, módszertani elemzésekkel, stílusok, műfajok bemutatásával dolgozunk, általában konkrét szövegeket használva. Előtérben a kortárs irodalom! A véleményformálás mellett a dramaturgiai szerkezetek felismerése, a szókincsbővítés és a stílusgyakorlat a legfontosabb.

Láss, ne csak nézz!

Azaz miről ír a költő, író? Hogyan választ témát? Hogyan választja a téma őt? Beszélgetés a földön heverő témákról, a minket érdeklő témákról, a verssé, novellává, mesévé váló témákról. Nézzünk körül! Ki mire kíváncsi a környezetéből? Mit tud művé formálni?

 

Helyszín: a Szitakötő folyóirat szerkesztőségében, 1122 Budapest Kissvábhegyi út 4–6/b

Időpont: 2019. október 3-tól csütörtökönként 16.30-tól 18 óráig.

Részvételi díj: 30 000 Ft/ 10 alkalom (részletfizetés lehetséges)

A tanfolyamot Horgas Judit, a Szitakötő folyóirat felelős szerkesztője vezeti.

Jelentkezés: info@szitakoto.com

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 26.

További információ: Horgas Judit | +36 20 322 6869