Szentgyörgyi Zsolt

A DÍSZSZEMLE RECEPTJE

2010 május

A DÍSZSZEMLE RECEPTJE

Az ország nagyjainak példáján felbuzdulva, bizonyára már Önökben is felmerült a gondolat, hogy milyen nagyszerű lenne – a rokonok és az ismerősök legnagyobb ámulatára – saját díszszemlével rukkolni elő.

felettébb szórakoztató

Sajnos mindmáig sokakat visszariasztanak a vélt nehézségek, pedig kérem, higgyék el, egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség az egész. Csupán néhány könnyen beszerezhető, hétköznapi alapanyagra van szükség, és az alább közölt eredeti recept alapján bárki a világnézetének megfelelő, kellemes és egyben felettébb szórakoztató díszszemlével örvendeztetheti meg szeretteit.

Hozzávalók

– 1 db haza (mindegy, milyen)

– 1 db isten vagy istenpótló

– 1 db jeles évforduló, nemzeti ünnep vagy más hasonló alkalom

– 1 db kormányzó (ha éppen nincs szezonja valami miniszterelnök-féle is megteszi)

– néhány tucatnyi egyházi és világi méltóság, valamint a hadsereg vezérkara

– 1 db jelentős létszámú hadsereg (lehetőleg gyalogság és lovasság vegyesen)

– 1 db közönséges dísztribün

– különféle zászlók és transzparensek (ízlés szerint)

– minimum 5 gépelt oldalnyi, készen kapható ünnepi beszéd

– néhány (tíz) ezer főnyi lelkes tömeg

– zenei aláfestés

tengrai image 1707395870 5927916

1. A jeles évfordulót megelőző napon, fogjuk a közönséges dísztribünt, alaposan lobogózzuk és pántlikázzuk fel az éppen aktuális trendek vagy egyéni meglátás szerint, majd gondosan helyezzük el a haza fővárosának valamely alkalmasnak tűnő közterén.

2. Másnap aztán a kora délelőtti órákban sorakoztassuk fel a hadsereg díszegyenruhába bújtatott tagjait a díszszemle útvonalának tetszőlegesen választott kezdőpontjában. Keverjük össze a lelkes tömeget, és sűrítsük a rendezvény központi helyszínén, majd a maradékot egyenletesen osszuk szét az útvonal mentén. Kapcsoljuk be a zenét, és helyezzük a kormányzót, a néhány tucat egyházi és világi méltóságot, valamint a hadsereg vezérkarát a már előzőleg felékesített dísztribünre. Végül tegyük az istent vagy istenpótlót közvetlenül föléjük, a haza fővárosának kéklő egén lebegő felhők közé.

3. Ha mindez megvan, adjuk a kormányzó szájába a minimum 5 gépelt oldalnyi, készen kapható ünnepi beszédet, majd hangosítsuk fel a zenét, indítsuk el díszlépésben a hadsereget a díszszemle útvonalán, és tulajdonképpen már készen is vagyunk.

klasszikus recept

Az ínyencek természetesen további beszédekkel, tűzijátékkal, kirakodó vásárral, néptánc bemutatókkal is gazdagíthatják e klasszikus receptet.

Lépjenek tehát a tettek mezejére és a végeredmény garantáltan felülmúlja majd várakozásaikat!

Jó szórakozást és mielőbbi kellemes díszszemlét!

kép | tengr.ai