Petrik Iván

WELLNESS

2013 május

WELLNESS

Karpin, a ponty, miután kétszer is befagyott felette a tó vize, elunta a folytonos iszapturkálást, és úgy határozott, enged a csábításnak és részt vesz egy hamisítatlan wellness-hétvégén. Barátai régóta unszolták, és számos reklámot végigolvasott, mintha véletlenül, de eddig sokallta az árat, amit kértek érte.

Végül meggyőzték: egyszer mindenkinek ki kell próbálnia.

Az utazás gyorsan ment, bár nem volt túl kényelmes. Apró ezüstszínű horgot kellett a szájába akasztania, ami felrántotta a vízfelszínre, majd egy hálóval az égbe emelték. Mennyei élményeket ígért a reklám, és Karpin elgondolkozott rajta, erre gondoltak-e. Röviddel ezután a szállására jutott, ami nem bizonyult túl tágasnak (nem volt nagyobb, mint egy kád). A reklámfotón medencének látszott: Mindenesetre kellemesen langyos vízzel töltötték fel, és megérezte a különleges fertőtlenítőket, savakat. Igazi vezetékes víz!

A régóta várt wellness-program másnap kezdődött.

élménymedence

Először alaposan megtisztították, beirdalták, majd bőrébe finoman sót masszíroztak. Ezután egy óráig pihenni hagyták. Amint eltelt a megfelelő idő gondos kezek egy élménymedencébe segítették, és kockára vágott vöröshagymát helyeztek mellé. A víz felforrt, és mint egy különleges pezsgőfürdőben, lobogni kezdett. Amikor a habját elforrta, fűszerpaprikát szórtak mellé, és nem sokkal később apró cseresznyepaprikát. Jó félóra múlva valaki felsóhajtott fölötte: kész.

Végeredményben Karpin nem bánta meg, hogy eljött. Barátainak igaza volt: gyökeresen megváltozott az élete. Még ha tényleg nagy árat is kellett fizetnie érte.

Bár, ami azt illeti, nem teljesen így képzelte.

kép | vecteezy.com