A szerk.

GYAKORNOKOT KERESÜNK!

GYAKORNOKOT KERESÜNK!

A Liget Műhely Alapítvány gyakornokokat keres, akik aktívan részt vennének az alapítvány munkájában.

16 és 26 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a kortárs irodalom és az alternatív pedagógia, jó az íráskészségük, biztos a helyesírásuk és szeretnek olvasni. Folyamatos budapesti tartózkodás nem szükséges, de a számítógép használat és internet hozzáférés nélkülözhetetlen.

A jelentkezőktől első körben önéletrajzot, motivációs levelet és max. 1000 szavas saját írást várunk, ami lehet szépirodalmi mű(részlet), cikk, esszérészlet, fordítás vagy bármilyen szöveg, amivel nyelvi készségüket bemutatják.

A második körben személyes találkozásra hívjuk a kiválasztott jelölteket, a harmadik körben konkrét munkával bízzuk meg.

A harmadik kör után kiválasztott gyakornokok részt vehetnek a Liget és Szitakötő folyóiratokban megjelenő írások szerkesztésében, korrigálásában, az országos oktatási program pedagógusképzéseiben és gyerekfoglalkozásain, a beérkező pályázatok elbírálásában, honlapszerkesztésben, pályázatok írásában és elszámolásában, és módjuk lesz elsajátítani a szerkesztőségi munka alapjait.

A márciustól júniusig tartó képzés 7 alkalomból áll, keddenként 17.00-től 18.30-ig tart.

Alkalmak
2024. március 19., április 2., április 16., április 30., május 14., május 28., június 11.

A felkészítő szeminárium mellett előzetes időpont egyeztetéssel egyéni mentorálást biztosítunk a szerkesztőségben. A munkavégzés és kapcsolattartás legnagyobb része elektronikus úton történik.

A képzés helyszíne | Liget szerkesztőség, Budapest 1122 Kissvábhegyi út 4-6/B

A képzés ingyenes, pályázási díj nincs.

A képzést elvégző gyakornokok az elvégzett munka mennyisége és minősége alapján megállapított ösztöndíjban részesülnek.

A jelentkezéseket 2024. február 16-ig várjuk emailben: palyazat [kukac] ligetmuhely.com

További információ | Horgas Judit | palyazat [kukac] ligetmuhely.com