A szerk.

ALKOTÓI PÁLYÁZAT: IDEGEN

ALKOTÓI PÁLYÁZAT: IDEGEN

SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet IDEGEN címmel.

Ki vagy mi az idegen? A messzi földről, akár másik bolygóról érkező, vagy az ízlésünktől, szokásainktól távol álló? Izgalmas, érdekes, kutatásra és megismerésre csábít vagy megijeszt, félelmet kelt? Vágyakozunk utána vagy idegenkedünk tőle? Tanulunk belőle vagy elzárkózunk a hatásaitól? Kirekesztjük vagy befogadjuk? 

Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.

Terjedelmi határok 

VERS | 16 soros 
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
 CIKK | 3200 leütés szóközzel együtt

Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.

Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.

A műveket elektronikus úton lehet feltölteni: palyazat.ligetmuhely.com Kérjük, emailben ne küldjenek pályázatot!

A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.

A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.

A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.

Beküldési határidő | 2022.  december 12. 

További információ | Horgas Judit palyazat [kukac] ligetmuhely.com